Deze site maakt gebruik van Cookies.

Verander je je browser instellingen niet, dan ga je akkoord.

I understand

Blog

                                                                                     

                                                                 

                                                                     Mama, van rups naar prachtige / krachtige vlinder.

 

 

Daar stond ze dan, voor het eerst in mijn praktijk voor vrouwencoaching… Onzeker, doodmoe en bij binnenkomst stonden de tranen al in haar ogen.
Nerveus deed ze haar jas uit en ik wees haar de weg naar mijn praktijkruimte… iets te drinken wou ze niet.
Ze ging zitten en in een fractie van een seconde stroomden de tranen over haar wangen en huilde ze met diepe uithalen.
Ik was stil en gaf haar de ruimte…

Toen ze er klaar voor was vertelde ze mij haar verhaal.
Ik zag een jonge mama die zichzelf na de geboorte van haar derde dochtertje volledig was kwijtgeraakt.
De balans was zoek, zowel in haarzelf als in haar relatie als op haar werk… niets was meer zoals het was, de komst van haar derde dochter was wennen.
Dat maakte dat ze wankelde en een onzeker gevoel overheerste.Wat zij niet kon zien maar ik glashelder voor ogen had is haar kracht!  
Terwijl zij alles wat ze was, deed en voelde vertaalde naar kwetsbaar en zwak zijn,  zag ik precies in al deze voorbeelden haar kracht.

Samen gingen we op (her)ontdekkingsreis, op zoek naar hernieuwde balans en kracht zodat zij samen met haar gezin het leven weer positief tegenmoet zou kunnen gaan. Hoe verder deze reis vorderde hoe zelfverzekerder ze werd.
Ik gaf haar inzicht door haar een spiegel voor te houden over hoe zij over zichzelf dacht (en dat was alles behalve positief).
Een familie-opstelling gaf haar inzicht in de relatie die zij heeft met haar ouders en voorouders, hiermee kon zij de last die ze meedroeg uit het verleden achter zich laten.
Er viel een last van haar schouders. Ook liet ik haar kijken naar haar innerlijke overtuigingen, waren deze wel reëel en waar?
Vaak houden wij ons zelf namelijk voor de gek met overtuigingen die heel erg sterk kunnen zijn. En daar waar voorheen haar focus lag op haar zwakte zorgde ik er voor dat ze haar eigen kracht weer in het vizier kreeg.

 

                                                                      

 

Voorzichtig zag ik haar veranderen van een rups, teruggetrokken in haar cocon naar een vlinder die het heft weer in eigen handen durfde te nemen en haar prachtige vleugels durfde uit te slaan.
Het was prachtig om dit te mogen meebeleven en te aanschouwen en ik ben ontzettend trots op wat ze bereikt heeft.
Zoals dat gaat planden we de afspraken met steeds een langere periode er tussenin. Dit om haar te laten voelen wat ik allang wist, namelijk dat ze erop kon vertrouwen dat ze het zelf weer zou kunnen.
Mijn taak zat er bijna op en zij kon vol overtuiging zeggen dat deze levensles haar sterker heeft gemaakt.

Maar toen ontving ik onverwachts een mailtje met de vraag of ze zo snel mogelijk langs zou mogen komen.
Ik voelde dat er iets niet klopt en in een flits ging er door mijn gedachte “ het zal toch niet waar zijn dat haar man vreemd gaat” ….
Dit gevoel, nergens op gebaseerd duwde ik snel weg en natuurlijk zorgde ik ervoor dat ze snel terecht kon.
Bij binnenkomst zag ik een sterke vrouw, ze stond als een huis maar was zichtbaar aangedaan. Tijdens ons gesprek bleken mijn gedachten de waarheid te zijn.   
Haar leven viel als een kaartenhuis in elkaar, maar zij stond en bleef staan!
Achteraf gezien was er al een hele tijd een andere vrouw in het spel en haar man had haar gedurende die periode voortdurend onzeker gemaakt door haar als labiel en kwetsbaar persoon te zien.
Waarschijnlijk had ze dit onbewust aangevoeld en is dit een medeoorzaak geweest van het zichzelf kwijtraken.
Toen zij veranderde en steeds meer zichzelf werd en in haar eigen kracht geloofde was er voor haar partner geen reden meer om de relatie met de andere vrouw te verbloemen.
Zijn verlangen was om bij beide vrouwen te kunnen blijven…. Even twijfelde ze, want ze hield nog altijd van hem en dat maakte dat ze wankelde…
Maar al snel haalde ze de levensles van afgelopen 6 maanden uit haar rugzak, strekte haar rug en sloeg haar vleugels uit. Ze was zelf verbaasd over het feit hoe sterk ze was en trots dat ze dit kon dragen.
Natuurlijk was er ook het verdriet en de onzekerheid over een nieuwe toekomst, maar mij had ze niet meer nodig. Dit kon ze zelf aan!

 

 

i.v.m. privacy is deze blog geanonimiseerd.

 

Wil je meer informatie over mij en mijn activiteiten? Kijk dan op www.goulancourtcoachingencounselling.nl