Deze site maakt gebruik van Cookies.

Verander je je browser instellingen niet, dan ga je akkoord.

I understand

Na de bevalling / Babytijd

Een kindje krijgen veranderd je leven voorgoed, het is het mooiste geschenk dat je mag ontvangen. Je kindje sluit je in je hart voor je leven en je ervaart een oergevoel van zorgen voor, op wat voor manier dan ook. Je bent moeder/ouders geworden, het is geweldig om je kindje eindelijk in je armen te houden en ervan te genieten en liefde te geven.

Naast die mooie ervaring kan de eerste tijd ook een beetje tegenvallen. Een nieuw ritme in het gezin, je herstelt misschien niet zo snel na de bevalling, gebroken nachten of de borstvoeding lukt niet zoals jij dat had gehoopt, ook kan de baby veel huilen of een kindje zijn dat extra zorg behoeft en dat zorgt ervoor dat je oververmoeid raakt. Na de laatste controle in het medische circuit , kun je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Meestal word er over de moeilijke dingen van de eerste periode na de geboorte niet gesproken en word er gedaan alsof het echt allemaal een groot feest is. Moeilijk blijkt dan ook om dit gevoel bespreekbaar te maken.

                                                                                                                

In mijn praktijk is er tijd en ruimte om je eigen kracht te hervinden, weer in balans te komen zodat je daarna  er weer volledig kunt zijn voor je kindje.
Dingen die niet lekker lopen vroegtijdig bespreekbaar maken en handvaten ontvangen hoe je hiermee kunt omgaan kan een postnatale depressie voorkomen!
Als mama komt je kindje natuurlijk op de eerste plaats, ben je ervan bewust dat je alleen goed voor je kindje kunt zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.